PSG wint Franse klassieker met ruime cijfers, maar verliest Mbappé

PSG wint Franse klassieker met ruime cijfers, maar verliest Mbappé

24 september 2023 om 22:58
Laatste update: 25 september 2023 om 01:16

Paris Saint-Germain heeft in de Franse klassieker Olympique Marseille met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. Het werd 4-0 voor de club uit Parijs, via goals van Achraf Hakimi, Randal Kolo Muani en Gonçalo Ramos. Een grote smet op de zege was het uitvallen van Kylian Mbappé.

Mbappé kreeg na acht minuten spelen een vrije trap mee, die bekeken werd gescoord door Hakimi. De spits bleek echter veel last te hebben van de tik die hij kreeg, wat de feestvreugde enigszins temperde. Mbappé liet zich behandelen en kwam hierna terug het veld in, maar ging na dertig minuten spelen toch naar de kant. De ernst van de kwetsuur moet nog blijken, maar het is niet zeker dat de aanvaller mee kan doen in de interland tussen Frankrijk en Nederland, die binnenkort op het programma staat in de strijd om een WK-ticket.

Ajax-opponent Marseille wist zich ook tegen een PSG zonder Mbappé niet te wapenen en kwam al snel op een 2-0 achterstand. Hakimi raakte in eerste instantie de paal, waarna de bal voor de voeten van Kolo Muani kwam. De Fransman aarzelde niet en tikte zijn eerste voor PSG binnen. Uiteindelijk liepen de Parijzenaars zelfs uit naar 4-0, door twee goals van Ramos. De ploeg van Luis Enrique heeft zich zodoende opgericht na een stroeve seizoenstart, waar het bij Marseille juist onrustig blijft.