Reden van wijziging in persbericht Ajax bekend: 'Mislintat bleef tegenstribbelen'

Reden van wijziging in persbericht Ajax bekend: 'Mislintat bleef tegenstribbelen'

24 september 2023 om 23:31

Nadat de wijziging in het persbericht van Ajax omtrent het ontslag van Mislintat ook bij Studio Voetbal onderwerp van gesprek was, komt De Telegraaf met een verklaring voor de tekstuele aanpassing. Waar de club in eerste instantie meldde dat Ajax en Mislintat 'in goed overleg' uit elkaar gingen, werd dat later aangepast.

De Telegraaf meldt dat Mislintat tegen bleef stribbelen, en stelt dat de technisch directeur 'met pek en veren' is vertrokken. De krant meldt dat er zondag urenlang is vergaderd over het al dan niet aanblijven van Mislintat. Toen de club eruit was, wilde men melden dat het vertrek uit onderling overleg was voortgekomen. Doordat de Duitser echter tegen bleef stribbelen, kwam het tot een ontslag.

De technisch directeur lag al onder vuur bij Ajax, zowel om de sportieve kant van zijn aankopen als om het onderzoek naar hem dat loopt. De 0-3 achterstand tegen Feyenoord en de ontstane commotie van zondag lijkt de druppel te zijn geweest. Ajax ontkent overigens dat het onderzoek dat naar Mislintat loopt iets te maken heeft met het ontslag.