'Steijn op de wip bij Ajax: 'Persoonlijke oorlog met Mislintat zo ordinair''

'Steijn op de wip bij Ajax: 'Persoonlijke oorlog met Mislintat zo ordinair''

25 september 2023 om 12:04

De positie van Ajax-trainer Maurice Steijn is 'nauwelijks nog te handhaven', schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse. De oefenmeester zit na het ontslag van technisch directeur Sven Mislintat ook zelf op de wip.

'Dat de positie van Mislintat niet houdbaar was, was wel duidelijk', stelt het AD. 'Maar ook coach Steijn is, met vijf punten uit vijf duels en stuurloos voetbal, nauwelijks nog te handhaven.' De ochtendkrant wijst naar de manier waarop de Ajax-coach zichzelf probeert te verdedigen. 'De trainer tracht via de media verbeten zijn eigen positie te beschermen, maar voerde zijn persoonlijke oorlog met Mislintat de voorbije weken zo opzichtig en ordinair ten koste van het clubbelang, dat ook hij haast niet meer te handhaven is.'

'Steijn ontkende het na de Klassieker, maar zelfs uit zijn wissels en keuzes zijn statements af te lezen. De ene na de andere aankoop van Mislintat werd tegen Feyenoord gepasseerd of vroeg gewisseld', klinkt het. Zo werd Anton Gaaei na een halfuur gewisseld voor Devyne Rensch en kwam Anass Salah-Eddine na rust in de ploeg voor de tegenvallende Borna Sosa. Miljoenenaankopen als Chuba Akpom en Georges Mikautadze zaten op de bank.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: