NAC Breda vindt Hyballa-opvolger en stelt 'man van de streek' aan

NAC Breda vindt Hyballa-opvolger en stelt 'man van de streek' aan

25 september 2023 om 12:21

NAC Breda heeft een opvolger van de ontslagen Peter Hyballa gevonden. Via de officiële kanalen maken de Brabanders maandag bekend dat Jean-Paul van Gastel de nieuwe trainer is.

Van Gastel, geboren in Breda, werkte tot augustus 2022 bij Guangzhou City. Nu pakt hij zijn trainerscarrière weer op bij NAC. Bij de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie zet hij zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen. "We zijn hiermee niet over één nacht ijs gegaan. Er is door beide partijen goed nagedacht over deze beslissing. En die beslissing voelt goed", zegt technisch directeur Peter Maas op de clubsite.

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Groningen

  • logo

    NAC Breda

"Jean-Paul heeft bewezen zijn vak uitstekend te beheersen en is een man van de streek, van de stad zelfs. Het deed ons overigens goed te merken, hoe veel geschikte oefenmeesters interesse hadden in de vacature bij NAC. Wij hebben de overtuiging dat we de beste er uitgepikt hebben." Van Gastel zelf is ook blij om bij NAC aan de slag te gaan. "Deze club in mijn stad heeft een kloppend voetbalhart. Er zullen veel uitdagingen op ons pad komen maar met elkaar zullen we de strijd aangaan."

Als trainer was Van Gastel werkzaam bij Feyenoord (assistent) en Guangzhou City, voorheen Guangzhou R&F. Als speler speelde hij zijn meeste wedstrijden voor Feyenoord en Willem II. Van Gastel kwam vijf keer uit voor het Nederlands elftal.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: