'Ontslag van Hyballa was onvermijdelijk, als je niet open staat voor kritiek'

'Ontslag van Hyballa was onvermijdelijk, als je niet open staat voor kritiek'

18 september - 08:58
9

Algemeen directeur van NAC, Henk Valk, zag vorige week geen andere mogelijkheid dan trainer Peter Hyballa te ontslaan. Volgens de bestuurder van de Bredanaren was de werksfeer onveilig en stond de coach niet open voor kritiek, waardoor dit besluit genomen is.

"Het besluit is uitermate zorgvuldig genomen", vertelt Valk in gesprek met BN De Stem. "Daarbij is altijd gekeken naar hoe iemand past bij wat we met NAC voor ogen hebben. Onder meer door gedrag te analyseren." Volgens Valk paste het gedrag van Hyballa dus niet meer bij de club. "In algemene zin kan ik zeggen dat het niet een enkel incident is geweest. Het is een aaneenschakeling van gebeurtenissen over een langdurige periode."

Valk sluit zich aan bij de eerdere woorden vanuit NAC over Hyballa. "Als een omgeving gecreëerd wordt waarin mensen zich niet durven te uiten of niet gezien worden, wordt het lastig. We hebben Peter (Hyballa) laten weten dat we dit gedrag niet vinden passen. Ik ben niet boos, maar meer teleurgesteld dat het niet gelukt is. In algemene zin wordt iedereen aangesproken op gedrag dat niet past in de organisatie."

Hyballa gaf zelf in een interview aan dat hij zich niet kan herkennen in de woorden van het NAC-bestuur. Toch heeft de coach geen slecht woord over voor de Bredase club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s