"Zo'n puinhoop als bij Ajax kan het bij PSV nooit worden"

25 september 2023 om 14:14

Willy en René van de Kerkhof zien de enorme chaos bij Ajax met ongeloof aan. De broers denken niet dat het bij PSV ooit zo uit de hand zal lopen.

Ajax kreeg zondag een pak slaag van Feyenoord, maar bij 0-3 moest De Klassieker worden gestaakt. Van de twaalf zomeraankopen zat het merendeel op de bank. De De gebroeders Van de Kerkhof sluiten bij voorbaat uit dat een technisch directeur van PSV volledig op eigen houtje zal mogen handelen, zoals de inmiddels ontslagen Sven Mislintat in Amsterdam. "Dat gaat hier niet gebeuren", zeggen ze bij Omroep Brabant.

"Toch zijn er bij ons ook gekke dingen gebeurd", vervolgt René. "Onze vriend Bruma is hier ook voor meer dan tien miljoen binnengekomen. Dan hadden ze beter mij op mijn leeftijd op kunnen stellen." Wel menen ze dat PSV de zaakjes bestuurlijk beter op orde heeft. "Wij hebben bij PSV een veel betere Raad van Commissarissen", aldus Willy. "En we hebben ook een algemeen directeur die technische zaken heeft gedaan (Marcel Brands). Die kijkt wel over de schouder mee en die grijpt in als het nodig is. Zo'n puinhoop als bij Ajax kan het bij PSV nooit worden."

Willy en René voelen geen leedvermaak, maar zijn wel verbaasd. "Dit is ook niet goed voor het Nederlandse voetbal", vindt Willy. "Ze horen een van de grote clubs van Nederland te zijn, volgens Ajax zelf de nummer één, maar ze zijn afgezakt naar de middenmoot." René heeft dezelfde gedachte. "Ajax is nu geen topclub maar een tobclub. Volkomen terecht dat die Mislingtat is ontslagen."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: