Geen uitsluitsel: Ajax en Feyenoord lijnrecht tegenover elkaar, Te Kloese reageert

Geen uitsluitsel: Feyenoord en Ajax lijnrecht tegenover elkaar, Te Kloese reageert

25 september 2023 om 15:13

Er is nog altijd geen besluit genomen over het al dan niet - en zo ja: wanneer - uitspelen van de Klassieker, weet het Algemeen Dagblad. Het wekt ergernis bij onder andere Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord.

Feyenoord en Ajax meldden zich maandagochtend in Zeist, waar beide clubs van het competitiebestuur te horen zouden krijgen hoe de gestaakte Klassieker afgehandeld zou worden. Toen Te Kloese uit de vergaderkamer kwam, vroeg het AD om een reactie. "Er valt niets te vertellen, er is namelijk niets besloten", zegt de directeur.

Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie) zaten er namens het competitiebestuur. 'Gewoon 0-3 invullen, gaven Dennis te Kloese en huisjurist Joris van Benthem aan in Zeist. Maar Ajax, dat zich in Zeist liet vertegenwoordigen door strategisch adviseur Erik van Spanje, ziet dat toch liever anders. De voortdurend driftig bellende Van Spanje ziet samen met Ajax veel meer in inhaaldatum later in het seizoen, op zijn vroegst begin november', wordt er geschetst.

Dat is voor Feyenoord 'onbespreekbaar'. "Wij moeten ook maar afwachten wat er uitrolt", aldus een verbaasde Te Kloese. 'Het kamp van Feyenoord wil dus de 0-3 als uitslag en de boeken van de nare middag in de Johan Cruijff Arena zo snel mogelijk snel dicht.'

Ayase Ueda
Niet in de eerste plaats omdat Feyenoord dinsdag een oefenduel gepland heeft staan. 'Arne Slot heeft een besloten oefenwedstrijd op dinsdag ingelast om spits Ayase Ueda aan speelminuten te helpen, maar daar kan een streep door als de het zogenaamde competitiebestuur het restant op korte termijn op de agenda zet.' De Japanner raakte onlangs geblesseerd. Feyenoord stoomt hem klaar voor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League.