KNVB geeft tekst en uitleg: 'Weten dat we Volendam in lastige situatie brengen'

KNVB geeft tekst en uitleg: 'Weten dat we Volendam in lastige situatie brengen'

25 september 2023 om 17:35
Laatste update: 25 september 2023 om 17:35

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, heeft een uitgebreide reactie gegeven op het besluit om de Klassieker aanstaande woensdag om 14.00 uur uit te spelen. Bluyssen begrijpt dat de beslissing voor FC Volendam vervelend is.

Aanvankelijk stond Ajax - Volendam woensdag op het programma. Het competitiebestuur heeft maandag besloten dat de Klassieker die dag om 14.00 uur in een lege Johan Cruijff Arena wordt uitgespeeld. "Beide clubs hebben bij ons aangegeven dat ze de wedstrijd willen uitspelen. Daar hebben we invulling aan gegeven", zegt Bluyssen tegen ESPN. "Ajax heeft aangegeven dat ze dat liever later wilden doen."

"Op basis van zoveel mogelijk gelijke voorwaarden hebben we besloten om dat niet in te willigen", legt Bluyssen uit. Behalve Ajax heeft ook Volendam verbolgen gereageerd. "We weten dat we Volendam in een lastige situatie brengen. Dat is geen pretje om te doen en we hebben er alle begrip voor. We hebben de afweging gemaakt om deze wedstrijd (de Klassieker, red.) sneller uit te spelen, omdat de omstandigheden van deze wedstrijd nu meer gelijk zijn."

Voor de KNVB staat het besluit vast. "Vanuit ons is dit besluit definitief. Dus we spelen woensdag 14.00 uur. Het is aan de clubs wat ze daar eventueel nog mee willen doen." Naar verluidt heeft Ajax, dat overweegt juridische stappen te ondernemen, twee opties: niet spelen of een kort geding aanspannen.