'Overvallen' Volendam reageert en gaat net als Ajax niet akkoord met KNVB-besluit

'Overvallen' Volendam reageert en gaat net als Ajax niet akkoord met KNVB-besluit

25 september 2023 om 16:55
Laatste update: 25 september 2023 om 16:56

In navolging van Ajax komt ook FC Volendam met een officiële reactie op de beslissing van de KNVB om de Klassieker woensdag uit te spelen. Aanvankelijk stond het duel tussen Ajax en Volendam op 27 september op het programma.

'FC Volendam is overvallen door het besluit van de KNVB om Ajax – FC Volendam, dat gepland stond voor woensdag 27 september, te schrappen', meldt de club op de eigen kanalen. De KNVB heeft maandag besloten om de gestaakte Klassieker woensdag om 14.00 uur in een lege Johan Cruijff ArenA uit te spelen. Hierdoor zou Ajax - Volendam, dat wegens Europese verplichtingen van de Amsterdammers al eens is uitgesteld, wederom uitgesteld worden.

Volendam gaat net als Ajax niet akkoord. 'FC Volendam heeft bij de KNVB lopende de dag reeds aangegeven 'gewoon' tegen Ajax te willen spelen. Daarom gaat de club niet akkoord met het besluit', klinkt het. 'De komende uren onderzoekt FC Volendam wat de rechten zijn van de club. De KNVB heeft nog geen nieuwe datum gecommuniceerd voor Ajax - FC Volendam.'

Feyenoord wilde de Klassieker het liefst met een 0-3 stand beëindigen. Indien dat niet mogelijk was, wilden de Rotterdammers het duel zo snel mogelijk uitspelen. Ajax dringt aan op 1 november als datum om het duel met Feyenoord uit te spelen.