AD: Klassieker-besluit KNVB onvoorwaardelijk, Ajax heeft twee opties

AD: Klassieker-besluit KNVB onvoorwaardelijk, Ajax heeft twee opties

25 september 2023 om 16:38

De beslissing van de KNVB om de Klassieker woensdag 14.00 uur in een lege Johan Cruijff ArenA uit te spelen, is onvoorwaardelijk. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat weet dat Ajax twee opties heeft.

De ontwikkelingen volgen elkaar maandagmiddag in rap tempo op. De KNVB maakte de datum en tijd voor het uitspelen van de Klassieker bekend, waarna FC Volendam - aanvankelijk stond Ajax - Volendam op 27 september op de rol - en Ajax snel met een reactie kwamen. Jan Smit, voorzitter van Volendam, noemde het besluit 'competitievervalsing', terwijl Ajax overweegt juridische stappen te ondernemen.

Het AD weet dat de Amsterdammers twee opties hebben na het 'onvoorwaardelijke' besluit van de KNVB. De eerste optie is niet spelen. In dat geval zullen de drie punten automatisch naar Feyenoord gaan. De andere optie is een kort geding aan te spannen om zo alsnog in het gelijk gesteld te worden. 

Feyenoord wilde de Klassieker met een 0-3 stand beëindigen óf het restant van de wedstrijd zo snel mogelijk uitspelen. Ajax dringt aan om de laatste 35 minuten in november te spelen.