Van Sas kon naar andere Eredivisie-club voor Feyenoord: 'Hadden genoeg keeper'

Van Sas kon naar andere Eredivisie-club voor Feyenoord: 'Hadden genoeg keepers'

26 september 2023 om 10:42
Laatste update: 26 september 2023 om 10:45

Mikki van Sas is enorm gelukkig dat hij Manchester City heeft kunnen inruilen voor Feyenoord. De negentienjarige keeper heeft een toptijd gehad in Engeland, maar is nu klaar voor de Eredivisie. Van Sas had ook nog contact met zijn oude jeugdclub FC Utrecht, maar de clubleiding wees hem af. 

"De stap naar het eerste elftal is groot voor een jongen van 19 jaar zonder ervaring op het hoogste niveau. Het leek mij beter om ergens anders te kijken", vertelt Van Sas tegen het Algemeen Dagblad over zijn keuze om Manchester City na drie jaar achter zich te laten. "Voetballen bij de beste club ter wereld was supermooi en onbetaalbaar", vertelt Van Sas over Manchester City. "Ik ben in Engeland volwassen geworden en heb er geleerd mijzelf staande te houden. Ook fysiek ben ik nu veel sterker dan toen ik uit Nederland vertrok."

Van Sas besloot dus dat hij weg wilde bij Manchester City en in die periode had hij voor Feyenoord nog contact met FC Utrecht. "Die hadden uiteindelijk al genoeg keepers. Ik ben hartstikke blij dat ik nu bij Feyenoord zit. Hoe groter de challenge, hoe fijner en leuker ik het vind. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog veel beter en eerste doelman kan worden." Van Sas maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Feyenoord nog niet.