'Real Madrid is overtuigd: clubicoon moet Ancelotti op gaan volgen'

'Real Madrid is overtuigd: clubicoon moet Ancelotti op gaan volgen'

26 september 2023 om 13:04

Xabi Alonso is de topfavoriet om vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Real Madrid te worden. De 41-jarige Spanjaard heeft de clubleiding van de Koninklijke overtuigd met zijn werk bij Bayer Leverkusen, meldt MARCA.

Alonso heeft een flinke staat van dienst in het Estadio Santiago Bernabéu. De voormalig spelverdediger was vijf seizoenen actief voor Real Madrid, waarmee hij onder meer La Liga en de Champions League won. Na zijn spelerscarrière ging Alonso als jeugdtrainer aan de slag van de Spaanse grootmacht. Via Real Sociedad B kwam hij in oktober 2022 bij Leverkusen terecht. 

Bij Die Werkself gaat het de 114-voudig Spaans international voor de wind. Hij wist het elftal in korte tijd naar zijn hand te zetten. Leverkusen eindigde vorig seizoen als zesde en gaat momenteel zelfs aan kop in de Bundesliga, samen met zijn oude club Bayern München. Ook met de manier van spelen maakt Alonso indruk, waardoor Real Madrid hem nu in het vizier heeft.

"De grote favoriet om Ancelotti op te volgen is Alonso", zegt MARCA-verslaggever Matías Prats. "Ik twijfel er niet aan dat hij de coach van Los Blancos zal worden. Op dit moment valt de keuze op hem." Over de toekomst van Ancelotti wordt al langer gespeculeerd. De ervaren Italiaan zou vanaf komende zomer aan de slag kunnen als bondscoach van Brazilië.

Ancelotti hield zich tijdens een persconferentie op de vlakte over zijn toekomst, maar was wel lovend over Alonso. "Ik heb hem zelf onder mijn hoede gehad. Hij doet het ontzettend goed en ik hoop dat hij ooit de trainer van Real Madrid wordt. Ik hou van hem, net als ik ook van Raúl hou."

Overigens meldde BILD eerder deze maand dat Alonso ook op een schaduwlijstje staat van Liverpool als toekomstig opvolger van Jürgen Klopp. De Spanjaard speelde vijf jaar voor The Reds, waarmee hij ook de Champions League wist te winnen.