Opvallend gerucht uit Frankrijk: Ruud van Nistelrooij genoemd bij Marseille

Opvallend gerucht uit Frankrijk: Ruud van Nistelrooij genoemd bij Franse topclub

26 september 2023 om 19:41
Laatste update: 26 september 2023 om 20:06

Na het ontslag van Marcelino is Olympique Marseille op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, waarbij La Provence met een opvallende naam komt: Ruud van Nistelrooij. Van concrete interesse zou vooralsnog echter geen sprake zijn.

La Provence noemt meerdere namen die in beeld zouden zijn om de vacature van hoofdtrainer te vervullen bij Marseille. Marcelino nam afscheid bij de Fransen omdat hij de situatie bij de club niet als een veilig werkklimaat beschouwde. Verscheidene bestuursleden werden immers bedreigd. Naast Van Nistelrooij, die in het slot van het afgelopen seizoen vertrok bij PSV, passeren ook de namen Christoph Galtier, Igor Tudor, Julen Lopetegui, Roberto Donadoni en Jaime Pacheco de revue.

Galtier is naar verluidt de favoriet om trainer te worden bij Marseille, dat in de Europa League bij Ajax in de poule zit. Galtier was eerder werkzaam bij Lille OSC en Paris Saint-Germain, maar wordt ook genoemd bij Napoli. In Napels zou immers een vertrek dreigen van Rudi Garcia, die bij de regerend kampioen van Italië Luciano Spalletti opvolgde.