'Bijzonder lage afkoopclausule van ex-Ajax-target en Bundesliga-sensatie bekend'

'Clubs kunnen eerder Ajax-target en Bundesliga-sensatie voor 20 miljoen ophalen'

27 september 2023 om 11:18
Laatste update: 27 september 2023 om 11:29

Niet Harry Kane of Nicolas Füllkrug, maar Sehrou Guirassy is op dit moment zonder twijfel de sensatie in de Bundesliga. De spits van VfB Stuttgart scoorde al elf goals in zes wedstrijden en laat de andere topspitsen daarmee ver achter zich. Guirassy werd afgelopen seizoen nog genoemd bij Ajax en nu maakt BILD zijn afkoopclausule bekend.

En vanuit de internationale top hoeven ze van dat bedrag niet te schrikken. Guirassy kan voor een som van twintig miljoen euro vertrekken bij VfB Stuttgart. Sven Mislintat zou afgelopen zomer een aantal keer hebben geïnformeerd naar Guirassy bij zijn oude club. Een transfer kwam echter niet van de grond, waardoor de boomlange spits uit Guinee gewoon bij Stuttgart bleef. Of er nu al teams naar de Duitse club hebben gebeld is onbekend, maar als Guirassy zo doorgaat kan dat niet uitblijven.

Guirassy is dit seizoen dus ongekend op schot en evenaarde onlangs het record van Robert Lewandowski. De Pool haalde in het seizoen 2020/2021 al eens tien goals in vijf competitiewedstrijden, maar verder wist niemand dit te halen. Mede door de scoringsdrift van de 27-jarige spits staat VfB Stuttgart op dit moment derde in de Bundesliga, terwijl ze vorig jaar maar net degradatie ontliepen in Duitsland.