'Ajax moet spitsenzoektocht voortzetten: Mislintat-bekende verkoopt 'nee''

'Ajax moet spitsenzoektocht voortzetten: Mislintat-bekende verkoopt 'nee''

02-08-2023 22:01
96

Ajax kan de komst van spits Serhou Guirassy uit zijn hoofd zetten, stelt BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant heeft de aanvaller van VfB Stuttgart 'clubs' uit de Eredivisie afgewezen, terwijl een move naar de Premier League of binnen de Bundesliga nu lonkt.

Ruim een week geleden werd duidelijk dat Ajax een oogje heeft op Guirassy, die een bekende is van directeur Sven Mislintat. Toen werd nog gemeld dat de aanvaller uit Guinee open zou staan voor een move naar Amsterdam, maar dat lijkt niet langer het geval. Hij zou 'clubs' uit de Eredivisie hebben afgewezen, wat er mogelijk op wijst dat er ook nog een andere partij uit Nederland geïnteresseerd was.

Wedden

Meer odds

Op dit moment is Nottingham Forest in de markt voor Guirassy. De 27-jarige spits zou 'dromen' van de Premier League, maar wil ook per se transfereren naar een club waar hij binnenkomt als eerste spits. Een binnenlandse overstap behoort ook tot de mogelijkheden, net als blijven bij Stuttgart. Dat laatste lijkt echter onwaarschijnlijk.

Guirassy heeft een belangrijke bijdrage gehad in de handhaving van Stuttgart afgelopen seizoen, met zijn twaalf Bundesliga-treffers. Hij heeft een afkoopclausule van vijftien tot twintig miljoen euro in zijn contract staan. Ajax zag in Guirassy een nieuwe concurrent voor Brian Brobbey, maar de Amsterdammers moeten dus verder gaan zoeken.