Na Van Dijk lijkt FA nu ook monsterboete uit te gaan delen aan captain van Chelsea

Na Van Dijk lijkt FA nu ook monsterboete uit te gaan delen aan captain van Chelsea

27 september 2023 om 18:50

In navolging van Virgil van Dijk moet ook Chelsea-verdediger Reece James vrezen voor een flinke boete van de Engelse voetbalbond. De rechtsback wordt door de FA beschuldigd wegens 'ongepast, beledigend of agressief' gedrag richting de arbitrage. Daar kreeg Van Dijk eerder een boete van zo'n 115 duizend euro voor.

Afgelopen zondag zou James zich in de catacombe hebben laten gaan tegenover een lid van de arbitrage, toen Chelsea in eigen huis met 0-1 verloor van Aston Villa. De captain van Chelsea was echter geen onderdeel van de wedstrijdselectie, omdat hij al een aantal weken kampt met een hamstringblessure. James moet nu dus vrezen voor een grote straf.

Vanaf dit seizoen treedt de FA namelijk erg streng op tegen uithalen richting de wedstrijdleiding. Zo liet Van Dijk zich eerder dit seizoen, tegen Newcastle United, gaan tegen een van de leidsmannen, nadat hij met rood van het veld werd gestuurd. Het kwam hem te staan op een monsterboete van 115 duizend euro en een extra wedstrijd schorsing.

Of en hoe erg James gestraft gaat worden, zal spoedig moeten blijken. De Engels international heeft tot vrijdag de kans om een formele reactie aan te leveren.