Van Dijk lacht om favorietenrol: 'Van het ene naar het andere uiterste'

Van Dijk lacht om favorietenrol: 'Van het ene naar het andere uiterste'

21-09-2023 11:49 Laatste update: 17:48
20

Op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen LASK Linz en Liverpool wordt Virgil van Dijk geconfronteerd met de vraag of zijn club de grote favoriet is voor het winnen van de Europa League. De aanvoerder van het Nederlands elftal reageert met een lach op de suggestie, nadat er een krappe maand geleden door de media nog over een crisis werd gesproken.

"Het is een weerspiegeling van de wereld waarin we op dit moment leven. Het gaat soms van het ene naar het andere uiterste", aldus Van Dijk. Liverpool raakte deze zomer veel spelers kwijt en er werd getwijfeld aan de versterkingen, waardoor er gespeculeerd werd over een moeilijk seizoen. "Wij moeten gewoon kalm en nuchter blijven. Er zijn zoveel wedstrijden waarin je onverwachte wendingen kunt hebben. Wat de buitenwereld over ons zegt en schrijft, kunnen we niets aan doen, dus maken we er ons ook niet druk om."

Tegen LASK keert Van Dijk terug bij Liverpool, na het uitzitten van twee wedstrijden schorsing, die hij als zeer frustrerend heeft ervaren. "Maar ik heb genoten van de teamgeest, de resultaten en de manier waarop we het als team hebben opgepakt. Alles gebeurt met een reden. Ik had ook het geluk dat er twee interlands tussen zaten, want anders had ik heel lang stilgestaan."