Kogel door de kerk: Ajax-opponent Marseille heeft nieuwe trainer binnen

Kogel door de kerk: Ajax-opponent Marseille heeft nieuwe trainer binnen

27 september 2023 om 20:13
Laatste update: 27 september 2023 om 20:16

De kogel is door de kerk: Ajax-opponent Olympique Marseille heeft Gennaro Gattuso aangesteld als zijn nieuwe trainer. De Italiaan was clubloos en vervangt Marcelino in Zuid-Frankrijk.

Bij Marseille is het onrustig. Na een verbale confrontatie met supporters van de club, deed de volledige directie een stapje terug bij de Europa League-tegenstander van Ajax. Trainer Marcelino besloot zelfs om helemaal te vertrekken bij Marseille wegens bedreigingen.

Het was al even duidelijk dat Gattuso de opvolger van de Spanjaard moest worden. Dat heeft de nummer drie van het vorige Ligue 1-seizoen nu bevestigd. Gatusso is net als zijn voorganger Marcelino werkzaam geweest bij Valencia. Hij moet Marseille nu in rustiger vaarwater gaan zien te brengen.

Op donderdag 30 november gaat Ajax spelen tegen het Marseille van Gattuso. Het is dan wel nog de vraag wie er bij de Amsterdammers op de bank zit. Maurice Steijn mag in ieder geval tot de komende interlandperiode aanblijven, maar zijn toekomst is hoogst onzeker bij Ajax.