Bosz geeft signaal af bij PSV: 'Dat valt allemaal nog wel mee, toch?'

Bosz geeft signaal af bij PSV: 'Dat valt allemaal nog wel mee, toch?'

27 september 2023 om 21:19
Laatste update: 27 september 2023 om 21:42

PSV boekte woensdagavond een 3-0 zege op Go Ahead Eagles, maar toch is Peter Bosz allesbehalve tevreden over wat hij van zijn ploeg zag. De trainer van de Eindhovenaren is daarnaast duidelijk over Johan Bakayoko, die net als tegen Almere City op de bank moest beginnen.

Voor de camera van ESPN is Bosz duidelijk op de vraag of hij tevreden is, na de overwinning op Go Ahead. "Nee, ik denk dat het niet zo'n hele leuke wedstrijd was om naar te kijken. We doen heel veel niet goed in de eerste helft. We waren in het drukzetten niet goed, ik vind dat we het balbezit niet goed gebruikten en de veldbezetting was niet goed: dat moest beter. Gelijk na rust geef je gas en schiet je er meteen twee in. Dan is die wedstrijd natuurlijk gespeeld."

Alle drie de goals van PSV ontstonden vanuit goede aanvallen die op de vleugels begonnen, maar toch blijft Bosz kritisch. "Ik vind dat we veel meer hadden moeten scoren, gezien het aantal kansen dat we kregen. Dat is bij ons natuurlijk wel vaker zo, dat het rendement wat dat betreft omhoog moet. Daar zullen we aan moeten werken. Het moet nog beter, ja. We moeten erop trainen, dat we meer gaan scoren."

Ook krijgt de coach opnieuw vragen over Bakayoko: hoe is het voor hem om nu op de bank te zitten, terwijl hij afgelopen zomer nog een mooie transfer kon maken. "Dat hoort ook bij een ontwikkeling, dat je bij een grote club niet alles speelt", zegt Bosz. "Hij heeft al alles gespeeld vanaf het begin van het seizoen en is nu twee keer ingevallen, in plaats van begonnen. Dus dat valt allemaal nog wel mee, toch?"