Getafe helemaal klaar met kritiek: 'We zijn mensen met gevoelens'

Getafe helemaal klaar met kritiek: 'We zijn mensen met gevoelens'

28 september 2023 om 17:21

Getafe is helemaal klaar met de kritiek van de afgelopen weken. De club is de afgelopen tijd het mikpunt van fluitconcerten en beledigende spreekkoren, omdat de Geta Azulones eerder Mason Greenwood naar de Spaanse club haalden. Ook zijn de supporters niet blij met de speelstijl van trainer José Bordalás. 

De coach ontving in het competitieduel met Athletic Bilbao (2-2) een rode kaart na een opstootje met Bilbao-speler Iñaki Williams. Na afloop uitte hij felle kritiek op Bordalás en zijn manier van spelen. "Iedereen weet hoe hij is en hoe hij zijn ploegen laat spelen. Het is legaal, maar ik houd er niet van."

Getafe kwam donderdag met een statement naar buiten, waarin de club het opnam voor Bordalás. "Getafe wil zijn totale afkeuring uitspreken over de denigrerende en intolerante liederen en beledigingen van bijzondere ernst, die herhaaldelijk voorkomen tijdens wedstrijden in LaLiga. Die schaden het imago en het moreel van onze spelers en coaches. De beledigende liederen zijn uit iedere civiele context gehaald. Vanuit sportief oogpunt respecteren we die vorm van vrijheid van meningsuiting, maar NIET als er sprake is van denigrerende scheldwoorden, beledigingen en gebrek aan respect jegens de leden van de staf en technische staf van Getafe."

"De spelers en coaches van Getafe nemen als professionals op het hoogste niveau deel aan deze show en zijn zich bewust van de media-uitingen die plaatsvinden wanneer je de beste competitie ter wereld vertegenwoordigt", valt te lezen in het statement. "Maar daarnaast zijn het mensen met gevoelens, die familie en vrienden hebben die met hen lijden en het respect verdienen waar we om vragen. Deze zaken schaden het imago van onze club, de competitie en onze professionals die daar deel van uitmaken. Getafe staat er bekend om dat het ALTIJD organisaties, tegenstanders en andere leden uit de voetbalwereld respecteert. Maar, gezien de ernst van de feiten, is de tijd gekomen om onze stem te laten horen en de eer van onze spelers en coaches te verdedigen."