Van Praag: 'Ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen'

Van Praag: 'Ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen'

28 september 2023 om 18:28

Michael van Praag is van mening dat hij zijn functie in de raad van commissarissen van Ajax goed kan combineren met zijn rol als voorzitter van de basketbalbond. Dat vertelde hij donderdag tijdens een congres in Zeist.

Eerder werd bekend dat Van Praag terugkeert bij Ajax. "Er zitten wel meer mensen in een raad van commissarissen die dingen erbij doen", aldus Van Praag. "Laura van Leeuwen bijvoorbeeld is directeur van MVV en commissaris bij de Nederlandse basketbalbond. Ik ben veertien jaar voorzitter geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de raad van commissarissen. Dus ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Zijn aanstelling bij Ajax is nog niet officieel, weet de 76-jarige Van Praag. "Er zijn nog een paar mensen die hun zegje moeten geven. Dan is er misschien morgen of overmorgen witte rook."

Donderdagochtend werd Van Praag voor het eerst door Ajax benaderd. "Het is nog heel vers. Het zijn functies die ik parttime kan doen. Als raad van commissarissen moet je toezicht houden op de directie. In zeer bepaalde gevallen kun je als rvc zeggen: dit gaan we niet doen."