Seuntjens na moeilijk jaar vol lof over oud-trainer: 'Is daar goed mee omgegaan'

Seuntjens na moeilijk jaar vol lof over oud-trainer: 'Is daar goed mee omgegaan'

28 september om 18:27
Laatste update: 28 september om 18:37

In gesprek met Voetbal International gaat FC Utrecht-speler Mats Seuntjens in op het jaar dat hij achter de rug heeft. De voormalig speler van NAC, AZ, Fortuna Sittard, RKC en het Turkse Gençlerbirliği SK geeft aan te hopen op een rustiger jaar.

"Het was een seizoen van uitersten. Waar wil je dat ik begin? Het begon eigenlijk in de zomer van 2022 al. We hadden net die heftige situatie met mijn broer gehad, die ernstig ziek was. Mijn thuissituatie liep ook niet helemaal lekker. Destijds heb ik bij de clubleiding aangegeven dat ik liever een stap wilde maken. Er was een club in het buitenland heel concreet en op de laatste dag van de window kwam er een club uit Nederland bij, maar Fortuna wilde me op 31 augustus niet meer laten gaan."

Seuntjens heeft het als een moeilijke periode ervaren, aan het begin van het vorige seizoen. "Uiteindelijk heb ik heel de voorbereiding tegen die zaken aangehikt. Ik liep met mijn frustraties rond, ik zat niet meer op mijn plek. De trainer, Sjors Ultee, is daar heel goed mee omgegaan. Daar verdient hij de credits voor. Hij kende mijn situatie en begreep met een gefrustreerde kop het seizoen in ging."