Gemeente Waalwijk treft maatregelen

Gemeente Waalwijk treft extra veiligheidsmaatregelen voor duel tussen RKC en Ajax

28 september 2023 om 20:17

De gemeente Waalwijk gaat extra veiligheidsmaatregelen nemen rondom het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax van komende zaterdagavond. Dat doet de gemeente naar aanleiding van de rellen afgelopen zondag tijdens deel één van De Klassieker, aldus AT5

Het is vooralsnog niet bekend welke maatregelen er precies genomen zullen worden in Waalwijk, maar wel is duidelijk dat er gerekend kan worden op extra politie-inzet. Elke gemeente maakt in aanloop naar een wedstrijd een inschatting, waarna bepaald wat voor type inzet er nodig is. "Door de gebeurtenissen in Amsterdam is het contact met onze partners opgeschaald en nemen we maatregelen die we nodig achten om de veiligheid en openbare orde te bewaken", zo is te lezen in een reactie aan AT5. 

RKC - Ajax begint zaterdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is van cruciaal belang voor de Amsterdammers, die in zeer zwaar weer verkeren. Ajax staat veertiende, RKC dertiende. De Brabanders hebben zes punten en wonnen de laatste twee wedstrijden. De ploeg van trainer Maurice Steijn verzamelde tot dusver vijf punten, maar speelde wel een wedstrijd minder dan RKC (5).