'Nieuwe Frenkie-ontwikkelingen: gesprekken gevoerd, Barça spreekt vertrouwen uit'

'Nieuwe Frenkie-ontwikkelingen: gesprekken gevoerd, Barça spreekt vertrouwen uit'

29 september 2023 om 08:11

Frenkie de Jong heeft een eerste gesprek over een mogelijke contractverlenging bij FC Barcelona achter de rug. De 26-jarige middenvelder staat welwillend tegenover een langer verblijf in Catalonië, meldt Mundo Deportivo.

De Jong heeft gesproken met Deco, sportief directeur bij Barça. De Portugees sprak zijn vertrouwen in de Nederlander uit en wil diens contract, dat doorloopt tot de zomer van 2026, openbreken en verlengen. Naar verluidt heeft De Jong 'dezelfde wens' als Deco. Barcelona heeft de intentie om de controleur een contract tot medio 2028 voor te schotelen.

Er is geen haast, maar Barcelona wil tegelijk niet te lang meer wachten. Deco zou op korte termijn om tafel gaan met Ali Dursun, de belangenbehartiger van De Jong. De betrokken partijen moeten nog overeenkomen over de financiële voorwaarden in de nieuwe verbintenis, die voldoen aan de Fair Play-reglementen in Spanje. 

De Jong speelt sinds de zomer van 2019 bij Barcelona. Sinds dit seizoen is hij een van de aanvoerders van de Catalanen. Verspreid over vier jaar speelde hij tot dusver 190 officiële wedstrijden voor Barça.