Kompany is het zat en komt met heel apart idee om druk speelschema tegen te gaan

Kompany is het zat en komt met heel apart idee om druk speelschema tegen te gaan

29 september 2023 om 11:44
Laatste update: 29 september 2023 om 13:45

Vincent Kompany is het zat dat spelers door internationale verplichtingen een enorm aantal wedstrijden moeten spelen. De Burnley-trainer heeft nu een wel heel apart idee geopperd om dit tegen te gaan. Kompany pleit voor een maximaal aantal wedstrijden per speler.

"Zet er een limiet op", zegt Kompany op zijn laatste persconferentie over de drukke schema’s van spelers. "Een getal hierover noemen is niet echt mijn taak. Zeg zestig of 65 wedstrijden voor spelers. Voor spelers in de top, die ook voor de nationale ploeg uitkomen en in al die andere competities spelen, moet het aantal wedstrijden beperkt worden." Kompany kampt op het moment met veel blessures in zijn selectie bij Burnley.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Luton Town

  • logo

    Burnley

De roep om minder wedstrijden wordt ook vanuit de spelers zelf steeds groter. Zo sprak Manchester City-middenvelder Rodri zich al uit over de stortvloed aan duels en meerdere trainers luidden ook al de noodklok. Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zei vorig jaar dat hij geen spelers meer wilde kopen, die midden in het seizoen naar een toernooi als de Afrika Cup moeten.