'Burnley en Kompany geven gas en willen Ajax verlossen van man van 12 miljoen'

'Burnley en Kompany geven gas en willen Ajax verlossen van man van 12 miljoen'

03-08-2023 18:59 Laatste update: 19:13
134

Ajax en Burnley gaan mogelijk een deal met elkaar sluiten. De Premier League-promovendus wil Mohamed Daramy namelijk bijzonder graag oppikken uit Amsterdam, weet Fabrizio Romano. Ajax heeft Daramy hoog zitten, maar Burnley heeft het gaspedaal ingetrapt.

Daramy, die Ajax twee jaar geleden voor twaalf miljoen euro binnenhaalde, is nog geen groot succes in Amsterdam. In de voorbereiding krijgt de Deen nu opnieuw de kans, maar het is zeer de vraag of hij nog van de partij is als de Eredivisie begint. Burnley-manager Vincent Kompany wil Daramy namelijk koste wat het kost naar Engeland halen.

Wedden

Meer odds

Vorig seizoen verhuurde Ajax Daramy aan zijn oude club FC Kopenhagen, maar Burnley zet in op een permanente transfer. De Amsterdammers zouden de vleugelaanvaller hoog hebben zitten, maar een transfer lijkt niet uitgesloten. Het is niet duidelijk wat de Engelsen willen betalen voor Daramy, terwijl er ook niets over de vraagprijs van Ajax wordt vermeld.

Bij Ajax heeft Daramy nog een driejarig contract. De linksbuiten was één van de laatste Overmars-aankopen in Amsterdam, maar zeker niet zijn meest succesvolle. Afgelopen seizoen wist Daramy wel weer indruk te maken in Denemarken, maar het lijkt er op voorhand niet op dat hij komend seizoen hoeft te rekenen op een basisplaats in de Johan Cruijff Arena. Met Carlos Borges, die spoedig gepresenteerd wordt, Steven Bergwijn en Mika Godts is de concurrentie flink.