Simons: 'Ik ben hem eeuwig dankbaar, hij nam de vaderrol op zich'

Simons: 'Ik ben hem eeuwig dankbaar, hij nam de vaderrol op zich'

29 september 2023 om 13:36
Laatste update: 29 september 2023 om 13:37

Xavi Simons is lovend over Neymar. De Braziliaan had een groot aandeel in de ontwikkeling van de Oranje-international bij Paris Saint-Germain, zo vertelt laatstgenoemde aan de Duitse tak van Sky Sports.

"Hij kende me nog uit onze tijd bij FC Barcelona en was als een vader voor me", zegt Simons. "Daar zal ik hem eeuwig dankbaar zijn. Het was een grote droom om met mijn idolen te kunnen spelen en Neymar is nog steeds een belangrijk persoon voor mij. Het is niet gemakkelijk om als jonge speler met je idolen en grote sterren te voetballen. Hij nam de vaderrol op zich en daar ben ik hem zeer dankbaar voor."

Simons kent een ijzersterke start bij RB Leipzig. Komend weekend speelt hij met Die Roten Bullen tegen Bayern München. Thomas Tuchel, trainer bij Der Rekordmeister, is een bekende van Simons. "Ik was nog jong en het was aan het einde van zijn periode als trainer van Paris Saint-Germain. Mijn aandeel was toch niet zo groot, maar ik weet dat hij een goede trainer is. En natuurlijk wil hij hier drie punten komen pakken."