KNVB moet op zoek naar nieuwe bondsvoorzitter: 'Mijn gezondheid laat het niet toe'

KNVB moet op zoek naar nieuwe bondsvoorzitter: 'Mijn gezondheid laat het niet toe'

29 september 2023 om 13:47

Just Spee stopt als bondsvoorzitter van de KNVB. De 58-jarige Spee kan zijn functie bij de voetbalbond om gezondheidsredenen niet langer vervullen.

Spee was sinds 2019 bondsvoorzitter, nadat hij Michael van Praag opvolgde. In 2022 werd hij herkozen. "Mijn gezondheid laat het helaas niet toe door te gaan met het werk waar ik zo van heb genoten. Dat doet pijn", reageert Spee op de KNVB-kanalen. "Ik heb de KNVB leren kennen als een fijne organisatie met uitstekende collega's, met wie ik geweldig heb samengewerkt. Dan is een afscheid moeilijk, zeker als dat gedwongen door de omstandigheden gebeurt. Het cliché is dat gezondheid voor alles gaat, dat geldt nu helaas ook voor mijn situatie."

"Het vertrek van Just is ongelofelijk jammer en triest", zegt Jan Albers, voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB. "Hij heeft geweldig werk verricht voor de bond. Internationaal, maar zeker ook in eigen land, hoewel dat laatste vaak minder zichtbaar is. Ik heb gezien welke goede rol hij gespeeld heeft, ook binnen de organisatie, en daar wil ik hem voor danken."

Tot aan de komende bondsvergadering in december blijft Spee actief. Daarna legt hij zijn functie formeel neer. 'Op korte termijn start de KNVB een zorgvuldig proces voor de opvolging van Just Spee', klinkt het.