Geen Oranje-onderonsje in Bundesliga-topper: 'Hij is niet op tijd fit'

Geen Oranje-onderonsje in Bundesliga-topper: 'Hij is niet op tijd fit'

29 september 2023 om 14:27

Voor Matthijs de Ligt komt de competitiewedstrijd tegen RB Leipzig dit weekend waarschijnlijk te vroeg. De Bayern München-verdediger liep vorige week een knieblessure op.

"De Ligt gaat waarschijnlijk niet spelen. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het ziet ernaar uit dat hij niet op tijd fit is", zegt Bayern-trainer Thomas Tuchel op het persmoment. "Hij heeft een tik op een knie gekregen en we laten een MRI-scan maken." De Ligt liep in de wedstrijd tegen VfL Bochum (7-0) een blessure op. Naar verwachting is hij fit genoeg om medio oktober interlands met Oranje af te werken.

Tuchel kan tegen Leipzig in elk geval niet beschikken over Serge Gnabry, die eveneens geblesseerd is. "Normaal gesproken zou je verwachten dat hij vier tot zes weken aan de kant staat, maar dat is afhankelijk van een aantal factoren. Hij kan individueel trainen en zo zijn conditie op peil houden. We zullen dan moeten kijken wanneer hij weer met een brace kan spelen."

Leipzig en Bayern trappen zaterdag om 18.30 uur af. De Duitse topper gaat tussen de nummer vier en de koploper van de Bundesliga.