Zorgen bij FC Groningen

Zorgen in Groningen na wanvertoning: 'Schieten nog geen deuk in een pakje boter'

29 september 2023 om 23:55
Laatste update: 29 september 2023 om 23:58

Er zijn harde woorden gevallen bij FC Groningen na afloop van de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen FC Den Bosch. Spits Kevin van Veen denkt dat als het spel niet snel wordt verbeterd, de noorderlingen van geluk mogen spreken als ze in het linkerrijtje eindigen. 

Groningen verloor met 0-3 van Den Bosch, de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie. Het verlies komt hard aan bij zowel de spelers als staf. "We hadden tot februari door kunnen doorspelen en dan hadden we nog steeds niet gescoord", vertelt Van Veen aan RTV Noord. "We schieten nog geen deuk in een pakje boter. We hadden beter thuis kunnen blijven", vervolgt de spits, die zich grote zorgen na het vertoonde veldspel. "Als we zo blijven spelen, hebben we geluk dat we in het linkerrijtje eindigen."

Trainer Dick Lukkien was iets genuanceerder, maar zeker niet minder teleurgesteld. "Ik vind dat wij beneden peil hebben gevoetbald. Met bal en zonder bal. Met bal zijn daar nog wel eens verzachtende omstandigheden voor omdat een ploeg als Den Bosch nog wel eens ver terug gaat, maar dan moeten wij wel veel beter verdedigen dan dat we hebben gedaan. Dat maakt het een waardeloze avond", vertelt hij voor de camera van ESPN.