Halilovic wil na Fortuna bij 'droomclub' uit komen: 'Grootste team van Nederland'

Halilovic wil na Fortuna bij 'droomclub' uit komen: 'Grootste team van Nederland'

30 september om 10:20

Alen Halilovic is op dit moment de absolute smaakmaker van Fortuna Sittard. De Kroaat kwam al uit voor teams als FC Barcelona, AC Milan en Dinamo Zagreb en daar hoopt hij nog een vierde club aan toe te voegen. Ajax zou zijn lijstje met droomclubs completeren.

De Amsterdamse club komt niet uit de mond van Halilovic zelf in gesprek met Voetbal International, maar de positieve woorden van Rafael van der Vaart deden de Kroaat meer dan genoeg. "Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, historisch gezien. Ze hebben het nu even moeilijk met een jong team, maar met één goede wedstrijd kan het daar weer gaan draaien."

Halilovic is pas 27 jaar, maar heeft al een waslijst aan clubs versleten. Als talent van Dinamo Zagreb maakte hij de internationale voetbalwereld gek, maar zijn potentieel kwam er nooit in volle glorie uit. "Ik heb voor drie van mijn favoriete clubs gespeeld. Barcelona, AC Milan, Dinamo Zagreb. Er is er nog ééntje over. Het is een Nederlandse club, hopelijk zal ik er ooit voor spelen."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: