Halilovic reageert op complimenten van Van der Vaart: 'Geweldig persoon'

Halilovic reageert op complimenten van Van der Vaart: 'Geweldig persoon'

23-09-2023 15:50 Laatste update: 15:52
9

Alen Halilivoc kreeg dit seizoen al veel lof, maar hij kon Fortuna Sittard vrijdag niet behoeden voor een harde nederlaag tegen Go Ahead Eagles (3-0). De Kroatische spelmaker blijft in gesprek met VoetbalPrimeur kritisch ondanks de hype die rond hem is ontstaan.

"Ik ben het ermee eens dat wij onherkenbaar waren. We waren niet compact genoeg. Wij lieten toe dat ze veel kansen creëerden en ze scoorden drie keer", zegt Halilovic over het duel in Deventer tegen VoetbalPrimeur. "Wij hadden ook wel situaties, zo raakte Deroy Duarte de paal. En in de tweede helft deden we het iets beter, maar zij waren het betere team en speelden erg goed", prijst hij de thuisploeg.

Fortuna kan desondanks terugkijken op een goede seizoensstart. "Als je naar het grotere plaatje kijkt is het positief, maar daar mogen we niet in blijven hangen. We hebben pas zes wedstrijden gespeeld en elk punt is belangrijk. We moeten harder werken, dit was niet goed genoeg. We creëerden wel kansen, we hadden geloof ik twintig schoten. Ik maak mij er meer zorgen over dat wij ze zo makkelijk lieten voetballen. Ze kregen te veel ruimte."

Halilovic is de grote man in Sittard, al liet hij tegen Go Ahead naar eigen zeggen 'niets speciaals' zien. De aanvallende middenvelder krijgt veel lof. Rafael van der Vaart oordeelde zelfs dat hij 'moeiteloos bij Ajax meekan'. "Hij was een geweldige speler en een geweldig persoon. Ik ken hem, want hij was de coach van mijn broer (voormalig Esbjerg-speler Dino Halilovic). Maar ik moet mij focussen op Fortuna en hoe ik mijn team kan helpen. Ik wil mezelf ontwikkelen als speler en als mens. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar de focus gaat nu op de wedstrijd tegen AZ."

"Ik ben gelukkig hier en heb het naar mijn zin", vervolgt Halilovic, die zich niet snel van de wijs laat brengen door alle aandacht. "Ik ging op mijn zestiende naar FC Barcelona, daarna naar AC Milan. Daar maak ik mij niet druk meer om. Ik wil gewoon honderd procent geven voor Fortuna, want zij hebben mij een warm welkom gegeven. Als nummer tien is de hype nu eenmaal wat groter dan wanneer je een verdediger bent."