Vermoedelijke opstelling Ajax: terugkeer Bergwijn gaat ten koste van zomeraankoop

Vermoedelijke opstelling Ajax: terugkeer Bergwijn gaat ten koste van zomeraankoop

30 september 2023 om 10:30

Ajax gaat zaterdag tegen RKC Waalwijk proberen om de dramatische reeks van de club een halt toe te roepen. In de Klassieker moesten de Amsterdammers het doen zonder Steven Bergwijn, maar de aanvoerder keert vermoedelijk terug in de basiself van Maurice Steijn.

Bergwijn zal op zijn vaste positie als rechtsbuiten terugkeren in de basiself van Ajax, verwacht het Algemeen Dagblad. Berghuis verhuist dan weer naar zijn positie op het middenveld en Branco van den Boomen lijkt het kind van de rekening te gaan worden. De eerste zomeraankoop van Sven Mislintat bij Ajax lijkt ook Silvano Vos en Kenneth Taylor voor zich te hebben in de pikorde.

Na een dramatische Klassieker lijkt Steijn ook niet meer te kiezen voor Anton Gaaei. Devyne Rensch is weer fit en de trainer gaf eerder al aan dat hij dan zijn vaste rechtsback is. Verder kiest Steijn gewoon weer voor Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa om zijn verdediging te completeren. Voorin houdt hij het vertrouwen in Brian Brobbey en Carlos Forbs. Laatstgenoemde is de afgelopen wedstrijden een van de zeldzame lichtpuntjes bij Ajax.

Vermoedelijk opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa, Vos, Taylor, Berghuis, Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: