Vink nog niet enthousiast over Ajax-mutaties: 'Beetje ons kent ons, begreep ik'

Vink nog niet enthousiast over Ajax-mutaties: 'Beetje ons kent ons, begreep ik'

30 september 2023 om 14:55

Marciano Vink is nog niet razend enthousiast over de aanstaande toetreding van Michael van Praag en Leo van Wijk tot de raad van commissarissen van Ajax. De analist van ESPN heeft verhalen gehoord over het duo, terwijl hij ze zelf ook nog meemaakte als speler. 

Van Praag en Van Wijk gaan binnenkort toetreden tot de rvc van Ajax, al is het de bedoeling dat dat op tijdelijke basis zal zijn. Bij Voetbalpraat deelt Vink zijn mening over de twee ervaren bestuurders. "Wat ik begrepen heb uit de verhalen, is dat het een beetje ons kent ons is. Ik ben al een hele lange tijd gestopt met voetballen, maar toch heb ik Van Praag en Van Wijk zelf nog meegemaakt."

"Ik snap dat Ajax naar bekende gezichten zoekt en een bepaalde rust wil binnen de club, maar ik ben echt benieuwd", gaat Vink verder. "Ik weet niet zo heel goed wat ik van Van Praag moet verwachten. Het is niet zo dat hij zijn eigen koers verder kan varen, dat moet je als rvc in overleg doen. Ik denk nu al: wat hebben ze binnengehaald en wat gaat er gebeuren? Aan de andere kant is het iemand met een Ajax-achtergrond en hij zegt zelf dat hij weet hoe de hazen lopen."

Vink vindt het goed voor Ajax dat Pier Eringa is afgetreden. "Eringa, die er toch wel een zooi van heeft gemaakt, heeft mensen aangesteld. Wat gaan ze daarmee doen? Er moeten nu spijkers met koppen geslagen gaan worden, er moet actie ondernomen worden."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: