Been stellig: 'Dat accepteert Steijn niet bij Ajax, brevet van onvermogen'

Been stellig: 'Dat accepteert Steijn niet bij Ajax, brevet van onvermogen'

30 september 2023 om 18:48

Mario Been verwacht dat Ajax-trainer Maurice Steijn er niet mee akkoord gaat als er een klankbord naast hem komt te staan. In de media wordt Henk ten Cate gelinkt aan een rol als mentor in Amsterdam.

De druk op Steijn neemt toe. Zaterdagavond gaat Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk en dat duel kan cruciaal worden voor de oefenmeester. "Ik denk niet dat Maurice Steijn accepteert dat er iemand naast hem komt zitten. Of dat nou slim is of niet", zegt Been bij De Eretribune op ESPN. "Hij weet hoe de lijntjes lopen. Als hij niet in staat is de komende week te winnen, of misschien vanavond zelfs, dan gaat hij eruit."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Been noemt het een 'brevet van onvermogen' dat Steijn krijgt als hij er een klankbord bij krijgt. "Omdat hij al een tijdje meeloopt", stelt presentator Jan Joost van Gangelen. "Hij weet natuurlijk ook wel hoe het werkt. Als hij vanavond niet bij RKC wint, zou het zomaar kunnen zijn dat het maandag is afgelopen. Woensdag was er ineens een heksenjacht omdat de spelers niet heel positief over hem spraken. Het zijn de wetten van het voetbal: als je als coach niet wint, ga je eruit. Waar je ook zit."