Real Madrid stoot Girona en Blind van de troon dankzij ruime zege in Catalonië

Real Madrid stoot Girona en Blind van de troon dankzij ruime zege in Catalonië

30 september 2023 om 20:28
Laatste update: 30 september 2023 om 20:44

Real Madrid is koploper in de Primera División dankzij drie doelpunten tegen Girona, dat voor aanvang van de wedstrijd nog op de eerste plek stond. Joselu, Aurélien Tchouaméni en Jude Bellingham zorgden ervoor dat team van Daley Blind van de troon werd gestoten: 0-3.

Girona begon met Blind in de basis sterk aan de wedstrijd. Al na zeventien minuten kwam Real Madrid echter op voorsprong na een doelpunt van Joselu op aangeven met de buitenkant voet van Bellingham. Nog geen vier minuten later was het de beurt aan Tchouaméni. De middenvelder werkte de bal keurig tussen de palen. Girona bleef echter druk zetten en creeërde kansen, alleen slaagde de Spaanse club er niet in om de bal tussen de palen te werken. 

Na de rust probeerde Girona het opnieuw. Toch was het wederom Real die scoort. In de 71ste minuut scoorde Bellingham voor De Koninklijke en was de wedstrijd beslist. De middenvelder werd vrijwel direct na zijn doelpunt gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Dani Ceballos.

Door de overwinning van Real Madrid staat de Spaanse topclub momenteel op de eerste plaats met 21 punten, gevolgd door aartsrivaal FC Barcelona met één punt minder. Girona bezet door de nederlaag plek drie met negentien punten.