Steijn licht Ajax-keuzes toe: 'Kan niet ontkennen dat ik daar zoekende ben'

Steijn licht Ajax-keuzes toe: 'Kan niet ontkennen dat ik daar zoekende ben'

30 september 2023 om 20:59

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft zijn opstelling voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op de schop gegooid. In gesprek met ESPN licht hij toe waarom hij onder meer met Gaston Avila in het centrum begint.

Avila staat in Waalwijk met Josip Sutalo centraal, Jorrel Hato schuift door naar de backpositie en Borna Sosa zit op de bank. "Ik kan niet ontkennen dat ik achterin zoekende ben", zegt Steijn bij ESPN. "Vanaf het begin van de voorbereiding geven we heel veel kansen weg. We weten steeds beter hoe het gaat, de afstemming onderling. Maar op die positie zijn we zoekende. Ik hoop dat dit op dit moment de juiste formatie is."

Steijn benadrukt dat Ajax de zaken in de defensie nog niet op orde heeft. "Daar heb ik met een paar mensen binnen de club over gesproken. We hopen dat we het vanavond beter voor elkaar hebben."

Steven Berghuis
Na de oorwassing in de Klassieker weigerde Steven Berghuis zich uit te spreken over Steijn. Deze week spraken de twee. "Niet specifiek daarover, ik praat met al mijn spelers. Ook met Berghuis." Steijn erkent dat hij het interview heeft gezien. "Ik heb een prima gesprek met hem gehad. We zijn voetballend de diepte in gegaan. Onze relatie is gewoon prima."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: