'Stel Ten Hag wordt ontslagen, zou het dan gek zijn van Ajax hem terug te vragen?'

'Stel Ten Hag wordt ontslagen, zou het dan gek zijn van Ajax hem terug te vragen?'

02-10-2023 20:16 Laatste update: 20:20
128

Kenneth Perez heeft zich maandagavond bij Voetbalpraat hardop afgevraagd of het niet verstandig zou zijn van Ajax om Erik ten Hag, mits mogelijk, terug te halen naar Amsterdam. Ten Hag verkeert momenteel in zwaar weer bij Manchester United en liep afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace opnieuw tegen een nederlaag aan.

"Stel je voor dat Erik ten Hag ontslagen zou worden, zou het dan heel gek zijn van Ajax om hem terug te vragen?", aldus Perez bij Voetbalpraat. "Manchester United staat erom bekend dat het moeilijk kan worden als het niet goed loopt. Dan is het toch geen gekke gedachte?", vervolgt de ESPN-analist.

Tafelgenoot en Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam verwacht dat Ten Hag nog wel wat tijd krijgt op Old Trafford, maar Willem Vissers van De Volkskrant denkt daar anders over. "Ik denk dat het uiteindelijk gewoon niet gaat lukken, dat hele project van hem daar. Ik denk dat hij daar niet heel lang meer trainer is." 

Voorlopig staat Maurice Steijn nog aan het roer in Amsterdam. De trainer, die zwaar onder druk staat, gaat komende donderdag met Ajax op bezoek bij AEK Athene voor de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League.