Ajax start samenwerkingsverband in Brazilië: 'Uitwisselen kennis en deskundigheid'

Ajax start samenwerkingsverband in Brazilië: 'Uitwisselen kennis en deskundigheid'

3 oktober 2023 om 12:18
Laatste update: 3 oktober 2023 om 12:30

Ajax gaat een samenwerkingsverband aan met het Braziliaanse Club Athlético Paranaense. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Amsterdammers.

'Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/2023 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba', valt op te maken uit het jaarverslag. 'De Braziliaanse club werd opgericht in 1924 en kent een rijke traditie in Zuid-Amerika. Ahtlético staat bekend om zijn eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis.'

Ajax werkt in het buitenland ook al samen met het Mexicaanse CF Pachuca - waar Oussama Idrissi actief is - en Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Athlético Paranaense staat achtste in de Braziliaanse competitie. Bij de club spelen onder meer Arturo Vidal, Fernandinho en toptalent Vitor Roque. Laatstgenoemde tekende afgelopen zomer bij FC Barcelona. Vanaf volgend jaar zal hij in Catalonië spelen.