'Bayern München geeft oudgediende van de club toch geen contract na proefperiode'

'Bayern München geeft oudgediende van de club toch geen contract na proefperiode'

06-10-2023 11:29
14

Bayern München gaat Jerome Boateng toch geen nieuw contract geven bij de club. Dat meldt het Duitse BILD. De oudgediende trainde de afgelopen dagen mee bij zijn oude club, na zijn contractontbinding bij Olympique Lyon, maar hij heeft niet genoeg indruk gemaakt.

Boateng werd opnieuw uitgenodigd bij Bayern München door een aantal blessures in de Duitse defensie. Zo is Matthijs de Ligt voor langere tijd uitgeschakeld en ook Tarek Buchmann is centraal achterin niet fit genoeg. De 35-jarige Boateng speelde van 2011 tot 2021 al tien jaar voor Der Rekordmeister en werd daarom teruggevraagd. Het lijkt er echter op dat hij niet genoeg indruk heeft gemaakt.

Na zijn succesvolle periode bij Bayern, waarin hij 363 wedstrijden voor de club speelde, vertrok hij naar het Franse Olympique Lyon. Daar speelde hij in twee jaar 35 wedstrijden voor de Fransen. Boateng kreeg een aanbod vanuit Saudi-Arabië, maar hij koos ervoor om in te gaan op de lokroep van zijn geliefde Bayern München. Met die club werd hij negen keer landskampioen van Duitsland en won hij twee keer de Champions League.