'Bayern verrast na blessure De Ligt: oudgediende keert terug als noodverband'

'Bayern verrast na blessure De Ligt: oudgediende keert terug als noodverband'

01-10-2023 07:28
17

Verrassend nieuws uit Duitsland: Jérôme Boateng gaat terugkeren bij Bayern München. Momenteel zetten de 35-jarige transfervrije verdediger en de Bundesliga-kampioen de laatste puntjes op de i, meldt onder meer Sky Sport.

Der Rekordmeister speelde al enige tijd met het idee om Boateng terug te halen. Volgens de Duitse sportzender heeft Boateng het eerste deel van de medische keuring inmiddels achter de rug. De onderhandelingen worden zondag afgerond, waarna hij een contract tot de winter of tot het einde van het seizoen tekent. De 76-voudig international staat zondag ook gelijk al op het trainingsveld van Bayern, zo is de verwachting.

De ervaren mandekker zit zonder club sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon in de zomer. Hij verkiest een terugkeer in de Allianz Arena boven een avontuur in Saudi-Arabië. Bij Bayern moet hij coach Thomas Tuchel wat lucht geven. Door de blessures van Matthijs de Ligt en jongeling Tarek Buchmann, bleven alleen Min-jae Kim en Dayot Upamecano als opties over in het hart van de defensie. Dat laatste duo kreeg onlangs rust tegen Preussen Münster in de DFB-Pokal, waardoor Noussair Mazraoui en Leon Goretzka de centrale verdedigers waren. Kim ontbreekt in januari bovendien vanwege de Azië Cup.

Boateng vierde tussen 2011 en 2021 grote successen met Bayern. De wereldkampioen van 2014 werd onder meer negen keer landskampioen en won twee keer de Champions League. Verder veroverde de mandekker vijf keer de DFB-Pokal, twee keer de Europese Super Cup, twee keer het WK voor clubs en vijf keer de Duitse Super Cup.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: