Seuntjens schrok van vriend Vaessen: 'Relativeerde het gevoel dat ik had'

Seuntjens schrok van vriend Vaessen: 'Relativeerde het gevoel dat ik had'

06-10-2023 14:17
20

In gesprek met De Telegraaf vertelt FC Utrecht-aanvaller Mats Seuntjens over hoe het vorige weekend beleefde, toen hij na de nederlaag van FC Utrecht tegen Almere City een grotere schok te verwerken kreeg: de situatie van vriend en voormalig teamgenoot Etienne Vaessen, van RKC. De doelman moest in het duel tegen Ajax gereanimeerd worden.

"Dat relativeerde wel een beetje het gevoel dat ik had, want je bent natuurlijk stikchagrijnig na zo’n wedstrijd. Ik ben met een vriend naar hem toe geweest. We konden hem niet zien, zijn vrouw en moeder waren al bij hem. Uiteindelijk heb ik hem nu twee keer per telefoon gesproken. De scans waren gelukkig goed. Hij is thuis en het ziet er goed uit. Hij moet gewoon goed rusten."

Hoewel de situatie van Vaessen de sportieve crisis van FC Utrecht in perspectief plaatst, zit Seuntjens ook met de situatie op de club in de maag. De club uit de Domstad staat zeventiende en heeft enkel FC Volendam onder zich. "Het is pittig. Zo’n verlies als tegen Almere City komt wel hard aan. Gezien het programma hadden we zeker meer verwacht van de afgelopen wedstrijden. Op dit moment is het vertrouwen broos. Dat zie je ook aan het spel."