Messi maakt rentree bij Inter Miami, maar loopt plek in play-offs MLS mis

08-10-2023 07:17 Laatste update: 07:26
14

Inter Miami maakt geen kans meer op een plek in de play-offs van de MLS. Sterspeler Lionel Messi maakte zaterdag tegen FC Cincinnati weer zijn rentree na een blessure, maar was niet in staat om een 0-1 nederlaag te voorkomen.

Inter Miami moest het tijdens vijf van de laatste zes wedstrijden stellen zonder Messi. Tegen Cincinnati viel hij na 55 minuten spelen in. Een kleine drie minuten later schoot hij een vrije trap over, maar verder wist de 36-jarige Argentijn niet al te veel gevaar te stichten. In de 78e minuut maakte Cincinnati, via Álvaro Barreal, de enige treffer van de avond. Door de nieuwe nederlaag, de vierde van de laatste zeven duels, kan Inter Miami zich niet meer plaatsen voor de play-offs van de MLS.

Inter Miami verloor eind september ook al de finale van de US Open Cup. Toen was Houton Dynamo met 2-1 te sterk. Messi kampte tijdens die wedstrijd al met zijn blessure. Voor de club van eigenaar David Beckham rest nu alleen nog een tweetal duels met Charlotte in het reguliere MLS-seizoen. Daarna volgt een lange periode zonder wedstrijden.