Keuze Steijn wekt verbazing: 'Ik vind dat hij verder is dan Van Axel Dongen'

Keuze Steijn wekt verbazing: 'Ik vind dat hij verder is dan Van Axel Dongen'

08-10-2023 14:40
39

De basisplaats van Amourricho van Axel Dongen bij Ajax wekt de nodige verbazing. Kees Kwakman vraagt zich af waarom het negentienjarige talent uit de eigen jeugdopleiding de voorkeur krijgt boven onder anderen Mika Godts.

Van Axel Dongen speelde dit seizoen pas vijftien minuten in het eerste elftal, verspreid over twee korte invalbeurten. Mede door een blessure kwam de linksbuiten ook bij Jong Ajax niet verder dan een invalbeurt van een klein halfuur. Toch gooit Maurice Steijn hem voor de leeuwen in de Eredivisie-kraker tegen AZ.

Wedden

Meer odds

"Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Godts niet boven hem staat", begint Kwakman bij ESPN. De Belg moest vrijdag opdraven bij Jong Ajax, waarvoor hij trefzeker was tegen VVV-Venlo (3-0). "Ik vind dat Godts een goede indruk heeft gemaakt in de keren dat we hem hebben gezien. Ik vind dat hij verder is dan Van Axel Dongen. Maar ik heb nog te weinig van Van Axel Dongen gezien om te kunnen zeggen: die kan het niveau wel of niet aan."

Steijn verklaarde zijn keuze bij ESPN. "Hij ik een heel groot talent, een hele vaardige speler. In mijn optiek één van de grootste talenten van Ajax, maar hij is de laatste jaren wel heel blessuregevoelig geweest", zegt de coach over Van Axel Dongen. Desondanks vindt hij niet dat hij een risico neemt met het talent. De vleugelspits kan minimaal één helft spelen.