Ultee ontslagen bij Cambuur

Cambuur bevestigt ontslag Ultee, terugkeer clubheld De Jong lonkt

9 oktober 2023 om 15:10

Sjors Ultee is niet langer de trainer van SC Cambuur. Dat maakt de Friese club maandagmiddag bekend, nadat Voetbal International eerder op de dag al melding maakte over een aanstaand ontslag. 

Cambuur laat via de officiële kanalen weten dat Ultee per direct vertrekt bij de club. De oorzaak: 'de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken.' Cambuur staat momenteel elfde in de Keuken Kampioen Divisie en verloor de laatste drie wedstrijden. Afgelopen vrijdag was FC Dordrecht nog met 5-2 te sterk. 

De 36-jarige Ultee streek in de winterstop van het seizoen 2022/23 neer in Leeuwarden, waar hij Cambuur moest behoeden van degradatie. Dat lukte niet. De seizoensstart in de KKD was nog aardig, maar inmiddels is de klad er behoorlijk ingekomen. 

Met het vertrek van Ultee lijkt de weg voor een eventuele terugkeer van clubheld Henk de Jong open te liggen. De bij de aanhang zeer populaire trainer is hersteld van een cyste in zijn hoofd en zou graag weer aan de slag willen gaan. VI meldde eerder al dat hij bij de directie als de belangrijkste kandidaat wordt gezien om het stokje over te nemen. 'De club gaat zich beraden over de invulling van de technische staf', maakt Cambuur duidelijk.