Utrecht zonder aanvoerder in 'kelderkraker' tegen Ajax, Steijn moet Vos missen

Utrecht zonder aanvoerder in 'kelderkraker' tegen Ajax, Steijn moet Vos missen

09-10-2023 15:30 Laatste update: 17:32
97

FC Utrecht moet het de komende twee competitieduels stellen zonder aanvoerder Nick Viergever. De verdediger kreeg afgelopen weekend een rode kaart tegen FC Volendam en mist daardoor het beladen duel met Ajax en de ontmoeting met Fortuna Sittard. 

Dat nieuws maakt Utrecht bekend via de officiële kanalen. Viergever kreeg afgelopen vrijdag al na zes minuten spelen een rode kaart tijdens FC Volendam - FC Utrecht (1-0). De ervaren linkspoot maakte een onbesuisde overtreding en raakte daarbij de enkel van Lequincio Zeefuik. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf aanvankelijk een gele kaart, maar werd door de VAR verzocht om het moment nog eens terug te kijken. Op basis van de beelden gaf hij alsnoog rood. 

Viergever kreeg maandagmiddag een schorsing opgelegd van in totaal drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor mist hij na de interlandperiode in ieder geval de wedstrijd tegen Ajax en Fortuna Sittard. Het duel met Ajax is extra beladen, aangezien zowel Utrecht als de Amsterdammers momenteel zeer ondermaats presteren. De ploeg van trainer Ron Jans is de hekkensluiter van de Eredivisie, terwijl de formatie van Maurice Steijn zestiende staat.

Ook Ajax zal op 22 oktober niet op volledige oorlogssterkte aantreden in De Galgenwaard. Steijn kan dan niet beschikken over middenvelder Silvano Vos. Hij liep zondag tijdens het thuisduel met AZ (1-2) tegen zijn vijfde gele kaart aan en is daardoor automatisch voor één duel geschorst.