Ook Jong Oranje wijzigt op twee plekken en roept debutant op als vervanger Maatsen

Ook Jong Oranje wijzigt op twee plekken en roept debutant op als vervanger Maatsen

09-10-2023 17:26
7

Niet alleen bondscoach Ronald Koeman kampt met personele problemen, ook Jong Oranje zit met wat wijzigingen. Zo moest Rav van den Berg maandag afhaken door een blessure bij de ploeg van Michael Reiziger en Ian Maatsen is doorgeschoven naar Oranje. Neraysho Kasanwirjo en Julian Baas zijn opgeroepen ter vervanging.

Voor Baas is het de eerste keer dat hij zich mag melden bij Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder is ook dit seizoen weer vaste basisspeler bij het verrassend goed presterende Excelsior. Een doelpunt of assist gaf Baas dit seizoen nog niet, maar hij is alsnog erg belangrijk voor het elftal van trainer Marinus Dijkhuizen. Neraysho Kasanwirjo speelt voor het Oostenrijkse Rapid Wien.

Maatsen schuift door naar Oranje ter vervanging van Steven Berghuis. De verdediger van Chelsea werd als laatst bij de groep gehaald na een golf aan blessures bij de hoofdmacht. Berghuis was na Noa Lang, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Mark Flekken, Sven Botman, Teun Koopmeiners en Memphis Depay. Van den Berg kwam met een blessure terug van zijn ploeg Middlesbrough. Jong Oranje neemt het deze interlandperiode op tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en Gibraltar voor de kwalificiatie van het EK.