'Ajax belde De Boer eerder, maar die werd zwetend wakker van alleen de gedachte'

'Ajax belde De Boer eerder, maar die werd zwetend wakker van alleen de gedachte'

10-10-2023 19:12
105

Frank de Boer heeft niet echt oren naar een mogelijke terugkeer bij Ajax. Dat vertelt zijn broer Ronald bij de Pak Schaal-podcast van Voetbal International. Toch staat de deur altijd op een kier, helemaal met de terugkeer van Louis van Gaal en Michael van Praag.

"Frank is eerder gebeld, maar die werd toen al zwetend wakker om twee uur 's nachts met de gedachte dat hij die slangenkuil weer in zou moeten", vertelt Ronald over een mogelijke terugkeer van Frank. "Hij blijft wel een Ajacied in hart en nieren natuurlijk. Dus je weet het nooit. Maar Frank is op dit moment niet zo happig. Hij heeft net een haartransplantatie gedaan en hij wil natuurlijk niet dat die haren er nu weer uitvallen door de stress."

De Boer had veel successen in zijn eerdere periode als trainer van Ajax. Toen hij een stap maakte naar het buitenland ging het echter mis en werd hij bijna altijd binnen een jaar ontslagen. Ook bij het Nederlands elftal hield De Boer het niet lang vol. Inmiddels is hij coach van Al-Jazira in Abu Dhabi.

De deur voor Ajax staat dus altijd wel op een kiertje en het aanstellen van Van Gaal en Van Praag helpt daarbij wel, denkt Ronald. "Van Praag is een goede zet. Iedereen kan lacherig doen over zijn leeftijd, maar die man heeft alles nog op een rijtje. Met Van Gaal is dat hetzelfde. Hij moet gewoon zijn voelsprieten uitsteken en gaan rondbellen. Uiteindelijk trekt hij een conclusie en zegt hij wat er moet gebeuren. Daar zit overigens wel enige haast bij."