Henk de Jong: 'Niet van gedroomd, zou nooit beter worden'

Henk de Jong pakt Cambuur-spelers stevig aan: 'Als ik gas geef, geef ik gas'

11 oktober 2023 om 14:12

Het is alsof hij nooit is weggeweest, maar Henk de Jong had niet durven dromen dat hij nu weer trainer van SC Cambuur zou zijn. De Leeuwarders stelden hem dinsdag aan als opvolger van de ontslagen Sjors Ultee.

"Ik heb hier niet van gedroomd, want ik zou nooit meer beter worden", reageert De Jong voor de camera van ESPN. "Ik heb gewoon geluk gehad dat een dokter mij benaderde. Dat is mijn redding geweest. Zijn vrouw had een cyste en dat bleek ook precies mijn cyste te zijn. Daardoor ben ik in een soort circuit gekomen. En ben ik in het Radboud geopereerd. Dokter Van Lindert heeft eigenlijk mijn leven omgedraaid."

Het is nu aan De Jong om het tij te keren bij Cambuur, dat voorlopig elfde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Op zijn eerste werkdag legde de 59-jarige trainer meteen de zweep erover. "Als ik gas geef, geef ik gas", stelt hij. "Dan moet ik er ook weer om denken dat het niet te gek wordt. Maar het moet ook hard, want er moet wat gebeuren. We moeten de zaak omdraaien."

Door blessures en interlands heeft De Jong echter lang geen voltallige selectie tot zijn beschikking. "Daar heb ik ook mee te maken bij deze grote club, dat we internationals hebben. We hebben een klein groepje, maar daar moeten we zondag mee spelen. We gaan er bovenop zitten."

Cambuur neemt het zondag in eigen huis op tegen NAC Breda.

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken