'Vreselijke avond' bij AZ kwelt Legia-captain: 'Wens ik mijn ergste vijand niet'

'Vreselijke avond' bij AZ kwelt Legia-captain: 'Wens ik mijn ergste vijand niet'

12-10-2023 15:37 Laatste update: 16:12
79

Een week na zijn arrestatie in Alkmaar heeft Legia Warschau-speler Josué Pesqueira voor het eerst gereageerd. De oud-speler van VVV-Venlo probeert het naar eigen zeggen allemaal een plekje te geven, maar makkelijk is dat niet.

Josué werd na het Europa League-duel tussen AZ en Legia (1-0) samen met ploeggenoot Radovan Pankov gearresteerd op verdenking van mishandeling van AZ-personeel en bracht een nacht in de cel door. Volgens het OM hebben Josué en Pankov zich schuldig gemaakt aan 'een ernstig strafbaar feit', maar de Portugese aanvoerder benadrukt dat hij 'niets verkeerd' heeft gedaan.

"Het was een vreselijke avond. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt", vertelt de 33-jarige Josué aan SportoweFakty. "En geloof me, ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Die uren van onzekerheid en angst wens ik mijn ergste vijand nog niet toe."

Josué staat op vrije voeten, maar blijft verdachte in de zaak. "Het zal nog een tijd duren tot ik mentaal ben hersteld", zegt hij. "Ik weet dat ik ermee moet leven, maar ik zou er graag vanaf willen." Josué gooide zijn oorbellen, schoenen en kleren die hij die bewuste avond droeg in de container. "Dingen weggooien is makkelijk, maar je krijgt het niet zomaar uit je leven. Mijn dochter kreeg bijvoorbeeld zelfs vragen van andere kinderen waarom haar vader vastzat."